2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Kad netrūktų žinių įmonės steigimui!

Kiekvienas žmogus nori būti pats sau šeimininkas. Ko gero, būtent šis dalykas dažnai ir pastumi savo įmonės steigimo link. O kad būtų lengviau, čia rasite naudingos informacijos apie dažniausiaipasirenkamas verslo organizavimo formas: UAB, VšĮ, , AB

Uždaroji akcinė bendrovė. Statusas – juridinis asmuo. Steigėjų – ne daugiau kaip 250. Akcininkų skaičius – ne daugiau kaip 250. Įstatinis kapitalas – ne mažesnis kaip 10 000Lt. Valdymas – visuotinis akcininkų susirinkimas, stebėtojų taryba, valdyba. Veikla – gali būti bet kokia, kurios nedraudžia įstatymas.

Akcinė bendrovė. Statusas – juridinis asmuo. Steigėjų ir akcininkų skaičius neribojamas. Įstatinis kapitalas ne mažesnis kaip 150 000Lt. Valdymas – visuotinis akcininkų susirinkimas, stebėtojų taryba, valdyba. Veikla – gali būti bet kokia, kurios nedraudžia įstatymas.

Individuali įmonė. Statusas – juridinis asmuo. Jos veikla gali būti bet kokia nedraudžiama įstatymo. Taikomi kur kas mažesni reikalavimai nei UAB ar AB, valdymas taip pat paprastesnis. Viena iš verslo organizavimo formų, kuria puikiai gali užsiimti ir vienas žmogus.

Viešoji įstaiga. Steigiama tam tikriems visuotiniams tikslams, nesiekiančiams pelno. Steigėjai – valstybės ar savivaldybės institucijos, taip pat pavieniai fiziniai asmenys. Steigėjų skaičius neribojamas. Valdymas – visuotinis dalininkų susirinkimas, VšĮ vadovas. Veiklų, kuriomis negali užsiimti VšĮ, sąrašas LR numatytas įstatymu.

Kad būtų lengviau įsteigti įmonę, naudingos informacijos galite rasti Swedbank internetinėje svetainėje arba UAB „Finansų sprendimai“, užsiimančios įmonių steigimu, tinklalapyje www.finansusprendimai.lt.

1 komentaras:

  1. Esu pradedančioji verslininkė, noriu įkurti savo įmonę. Man atrodo, kad įmonės steigimas gana ilgas ir sudėtingas procesas. Iš tikrųjų net susimaišiau, kuri verslo forma man tinkamiausia būtų...

    AtsakytiPanaikinti