2012 m. vasario 23 d., ketvirtadienis

Įmonių pardavimas: Įmonės pirkimas – gera alternatyva?

Kiekvienam norisi turėti kažką savo: gyvenamąją vietą, automobilį... Tačiau yra žmonių, kurie neapsiriboja tik daiktais. Kai kas ima ir keičia savo gyvenimą iš esmės – įkuria verslą.

Savas verslas – gerai, tačiau tai ir didžiulė rizika. Galime remtis paprasta statistika. Buvo apskaičiuota, jog visiškai naujos įmonės per 2 metus 8 iš 10 subankrutuoja. O štai perpirktos ar pertvarkytos – 2 iš 10. Skirtumas didžiulis. Ir apie ką gi mes čia kalbame?

Apie tai, kad Jūs turite galimybę ne tik pradėti visiškai naują verslą nuo nulio, tačiau galite įsigyti jau egzistuojančią įmonę, kuri turi absoliučiai viską: klientų ratą, žinomą vardą, reikiamus dokumentus, sąskaitą banke, antspaudą... Su tokia įmone Jūs galite pradėti veiklą galite iškart.

Tačiau kartais nutinka, jog įsigydami įmonę, Jūs įsigyjate ir jos problemas, pavyzdžiui, skolas. Tam tikslui galite kreiptis į įmones, kurios pasiūlys Jums tinkamas į firmas, neturinčias jokių užslėptų problemų. Pavyzdžiui, firma „Finansų sprendimai“ užsiima ne tik naujų įmonių steigimu, bet ir vos per pusvalandį sutvarkys dokumentus, kurie reikalingi įmonės pirkimui. Specialistai užtikrina, jog Jūsų įsigyjama įmonė – visiškai „švari“, tad Jūsų nelaukia įvairios staigmenos.

Sakoma: „Kas nerizikuoja, tas negeria šampano“. Ir būtent šiam pasakymui labai tinka kitas: „Nežaisk su ugnimi, nes nudegsi“. O tokioje srityje kaip verslas galima nudegti itin skaudžiai.

1 komentaras:

  1. Man įmonių steigimas atrodo patikimiau už įmonės pirkimą. Nes tikrai dažnai įmonės atitenka su staigmenomis.

    AtsakytiPanaikinti