2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Įmonės steigimas

Įmonės steigimas – labai viliojantis, bet tuo pačiu ir rizikingas žingsnis Jūsų gyvenime. Taip, Jūs sukursite naujų darbo vietų, pagerinsite ekonominę būklę, tačiau vėlgi, taip bus tik tuo atveju, jei Jums viskas pavyks. Taigi prieš pradedant žingsniuoti, reikėtų viską gerai apsvarstyti. 

Pastaruoju metu vis daugiau žmonių svajoja turėti nuosavą verslą. Tačiau motyvai visais laikais buvo panašūs: noras turėti savo pinigų, reguliuoti darbotvarkę, būti savarankišku, įgyvendinti idėją, susikurti darbo vietą... 

Versle nemažiau svarbu ne tik motyvai, bet ir pati idėja bei požiūris. Verslininkystę kažkuriuo aspektu būtų galima pavadinti sugebėjimu įžvelgti naudą ten, kur kiti mato tik trūkumus. Tuomet Jūs ir įgyjate tikrąjį pranašumą. 

Kaip įmonės vadovas, Jūs turite gebėti laiku spręsti iškilusias problemas, greitai adaptuotis ir ieškoti naujovių. Visada atsižvelkite į savo vartotoją ir ištirkite jį: ko jam reikia? Kas jį domina? Kuo galėčiau nustebinti? Kaip tai galėčiau padaryti geriau ar greičiau nei mano konkurentas? 

Konkurentai ne mažiau svarbūs: atkreipkite dėmesį į jų reklamavimosi būdus, į tai, kaip jie pritraukia potencialius klientus, kokie jų produkcijos ypatumai. 

Žinoma, visada geriausia ateiti į rinką su visiškai nauju produktu. Kai kas gali teigti, jog tai – didesnė rizika, tačiau taip nėra: tie, kurie turi naują idėją, yra produktyvesni. Juk kam reikia dar vienos firmos, kuri parduoda tokią kosmetiką ar teikia remonto paslaugas kaip ir dar 50 kitų, jau seniau veikiančių ir turinčių savo klientų ratą, įmonių? 

Kurti verslą ar ne – čia jau Jūsų pasirinkimas. Tačiau visuomet turėtumėte į viską žiūrėti ryžtingai: neįgyvendinti norai sukelia depresijąir sugadina gyvenimą labiau nei kas kitas.

1 komentaras:

  1. Individualios įmonės ar UAB steigimas nėra lengvas procesas. Reikia apgalvoti daug dalykų, pasigilinti finansinius aspektus. Tokiomis situacijomis labai praverčia kompetetingos firmos, kurios gali ne tik patarti, bet ir padėti išspręsti visus klausimus.

    AtsakytiPanaikinti