2012 m. kovo 13 d., antradienis

Naujos įmonės steigimas: Kokią formą rinktis?

Naujos įmonės steigimas – rimtas dalykas, kuriuo kiekvienas gali užsiimti tik po ilgų apsvarstymų ne tik apie savo verslo idėją, bet ir jo organizavimo formą. Galbūt Jums geriausiai tiktų Uždaroji akcinė bendrovė, o gal pradžiai geriau rinktis nedidukę individualią įmonę? Kad būtų lengviau išsirinkti, apžvelkime populiariausias įmonių rūšis.

Individuali įmonė. Verslo organizavimo forma, kai yra neribota turtinė atsakomybė. Trumpai tariant, nesėkmės atveju Jūs rizikuojate ne tik į įmonę investuotais pinigais, bet ir asmeniniu turtu. Tačiau Individuali įmonė turi ir nemažai privalumų, tokių kaip lankstumas, mobilumas, jos nevaržo griežtas teisinis reguliavimas, mažas įstatinis kapitalas, turite visišką veiksmų laisvę, kadangi esate vienintelis savininkas, nesudėtinga buhalterinė apskaita, greitas ir lengvas likvidavimas.

Akcinė bendrovė. Ribotos turtinės atsakomybės įmonės. Akcinės bendrovės savininkų skaičius neribojamas, įstatinis kapitalas – ne mažiau nei 150 000Lt, nedidelė rizika, įmonės egzistavimo laikotarpis neribojamas savininkų gyvenimo trukme. Be to, patys akcininkai tiesiogiai nedalyvauja valdyme, o tam tikslui samdo patyrusius specialistus.

Uždaroji akcinė bendrovė. Taip pat ribotos turtinės atsakomybės įmonės. Tačiau priešingai nei AB, čia akcininkų skaičius yra ribojamas – jų gali būti ne daugiau nei 250, taigi savininkų skaičius taip pat negali viršyti 250. Įstatinis kapitalas – ne mažesnis kaip 10 000Lt; akcininkai taip pat tiesiogiai valdyme nedalyvauja – tuo užsiima profesionalai, kas užtikrina kokybę. Paprastai tiek UAB, tiek AB privalumai nusveria trūkumus.

Kad nesugaištumėte daug brangaus laiko steigdami įmonę, galite kreiptis į specialistus, kurie padarys tai už Jus! Pavyzdžiui, firmos „Finansų sprendimai“ profesionalai gali ne tik suteikti konsultacijas iškilusiais klausimais, bet ir padėti įsteigti įmonę arba sutvarkyti viską nuo pradžios iki galo!

1 komentaras:

  1. UAB steigimas pakankamai sudėtingas dalykas, todėl tikrai verta pagalvoti apie rimtą ir kompetetingą įmonę.

    AtsakytiPanaikinti