2012 m. gegužės 25 d., penktadienis

Būkite unikalus gyvenimo aprašyme!


Būti unikaliam šiandien – matyti ir suprasti, ką reiškia būti kitoje „pokalbio“ pusėje –šiek tiek pasikeitė. Viena iš pamokų, kuri kol kas vis dar sunkokai „limpa“ prie manęs – tai išmokti paleisti. Tai galbūt šiek tiek skamba kaip terapijos seansas, tačiau ką aš turiu galvoje taip kalbėdamas apie darbo paieškas?
Turėtumėte susilaikyti nuo bereikalingo savo darbo aprašymo išplėtimo, kiekvienos detalės aprašymo. Pažvelkite į savo patirtį ir atsikratykite to, kas nereikalinga. Jūs turite atsirinkti ir išsirinkti.
Pagalvokite: koks Jūsų gyvenimo aprašymo tikslas? Man, kaip ir daugeliui, tai yra pagrindinis įrankis sudominti skaitytoją, kad jis panorėtų į pokalbį pakviesti būtent mane. Tai yra ir Jūsų tiklas: būti pakviestam į interviu, kur Jūs galite palikti ilgalaikį įspūdį. Dauguma darbdavių ieško labai konkrečių gyvenimo aprašymų, kurie padėtų suprasti, ar verta kandidatą kviesti į pokalbį dėl darbo. O tai sukuria „raktiniai žodžiai“ – akronimai, frazės, pramonės terminai, kuriuos jie atpažįsta per pirmas penkias sekundes.
Pareigybių aprašymai yra puikus raktinių žodžių šaltinis, kai Jūs esate tas, kuris ieško darbo. Pripažinkite, jog dažniausiai tą patį CV siunčiate kelioms įmonėms, tačiau tikrai verta sugaišti truputį laiko ir paskaitinėti, ko reikia konkrečiai pareigybei ir įmonei. Taip Jūs galėsite išsiųsti tikrai tinkamą gyvenimo aprašymą.
Kai darbdavys perskaito pagrindinius kriterijus, tuomet jis dažniausiai atkreipia dėmesį į kai kuriuos labiau pašalinius dalykus – kokio dydžio įmonėse dirbote, kokius turite sugebėjimus ir patirtį bendravime, už ką buvote atsakingas įvairiuose darbuose ir ar Jums tikrai yra skirtumas, Jūs būsite pasamdytas ar ne. Atkreipkite dėmesį, ar Jūsų gyvenimo aprašymas tikrai atsako į visus šiuos klausimus.
Informaciją pateikė firma „Indigroup“, užsiimanti profesionalia personalo paieška. Daugiau informacijos rasite apsilankę internetiniame tinklalapyje www.indigroup.lt.
Sėkmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą