2011 m. spalio 25 d., antradienis

Bijai vilko – neik į mišką

Lietuvių liaudies patarlė byloja: „Bijai vilko – neik į mišką“. O ką daryti, jei labai jau vilioja to miško gėrybės? Galimi du variantai: nuleisti rankas ir gėrybes palikti kitiems arba įrodyti, jog esate lygiavertis gauti tai, kuo mėgaujasi ir kiti. O pradedant savo verslą šiuos du kelius reikia ypač gerai apmąstyti.
Na, pirmajam variantui nelabai ką sugalvosi – jei bijai, atsisakai, tai ir nebereikia, o štai jei mintis apie nuosavą verslą vis neduoda ramybės, tuomet reikia pradėti imtis veiksmų, nes dar niekas neuždirbo milijono sėdėdamas sudėjęs rankas.
Ko gero, kol kas Jus kankina mintys ne kaip uždirbti milijoną pinigų, o milijonas klausimų: ar man pavyks? Ar turiu reikiamas savybes? Ar mano patirties stygius nesutrukdys siekti tikslo? Ar turiu pakankamai lėšų? Ar..? Taip, Jūs turite ne tik klausti, bet ir bandyti rasti atsakymus. O tam užtenka pasidairyti į garsius verslininkus. Dauguma iš jų atsakytų, jog svarbiausia yra idėja, noras ir darbas.
Be abejo, dauguma žmonių savo verslą pradeda nesinešdami ant pečių ir kalną patirties. Būtent dėl to iš karto nereikėtų imtis didžiulių planų – pradžiai užtenka nedidelės investicijos į savo idėją, kurią, laikui bėgant ir patirčiai augant, galite plėtoti vis labiau.
O kaip Jūsų asmeninės savybės? Jei esate novatoriškas, užsispyręs ir, svarbiausia, nebijote rizikos ir darbo, tuomet galite drąsiai imtis įgyvendinti savo planus. Be to, net jei ir dešimt žmonių Jums kartotų, kad nieko nepavyks – vis tiek nenuleiskite rankų. Juk sakoma, kad niekas taip nepadeda kurti ateities, kaip drąsios svajonės – vieną dieną utopija, kitą – kūnas ir kraujas.
Šaltinis: Finansų sprendimai - Blog
Plačiau apie įmonės steigimą ir įkainius: įmonės steigimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą